Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Μαγείρεμα ψησίματος Elazig

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για ψητό Elazig;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας, καθώς συνήθως δεν μας αρέσει να καταναλώνουμε κρέας στα γεύματα, προτιμάμε να καταναλώνουμε κρέας σε μορφή ψησίματος. Σε κάποιες δυτικές περιοχές κάνουν το ψητό στεγνό, δεν χρησιμοποιούν λάδι ή τίποτα, το καταναλώνουν στεγνό, αλλά επειδή δεν μου αρέσει πολύ, προτιμώ να το μαγειρεύω όπως έμαθα από τη μητέρα μου. Καλή τύχη σε όσους το κάνουν ήδη.

  1. Πρώτα από όλα, ψιλοκόβουμε τους κύβους του κρέατος μας.
  2. Στη συνέχεια παίρνουμε το κρέας μας σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το αλάτι μας, το αλευρώνουμε καλά (το ανακατεύουμε), κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και αφήνουμε το κρέας στη γωνία να ξεκουραστεί για 1 ώρα με αλάτι.
  3. Παίρνουμε το ξεκούραστο κρέας μας στη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και το ψήνουμε σε κανονική φωτιά μέχρι το κρέας να απορροφήσει το νερό του.
  4. Αφού στεγνώσει το κρέας μας, θα μπει το δικό του λίπος (μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς το κρέας σας, θα δείτε ότι το κρέας θα τελειώσει το ζουμί του και θα βγει το δικό του λίπος), σας προτείνω να δοκιμάσετε το κρέας σας στο σε αυτό το στάδιο, το κρέας θα διασκορπιστεί στο στόμα σας.
  5. Συνεχίζετε να τηγανίζετε το κρέας στο δικό του λίπος. Αφού το κρέας σας ψηθεί στο δικό του λίπος, προσθέτετε στο κρέας τη μαργαρίνη που έχετε προηγουμένως λιώσει σε ξεχωριστή κατσαρόλα.
  6. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να αλλάξει το χρώμα της μαργαρίνης. Μην ξεχνάτε να το ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Το χρώμα του λαδιού θα αλλάξει και θα συνεχίσετε να το καβουρδίζετε μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Όταν το χρώμα της μαργαρίνης γίνει καφέ, σημαίνει ότι την έχετε τηγανίσει.
  7. Γεμίζεις πρώτα το κρέας στα κουτιά που έχεις ετοιμάσει, και αφού γεμίσεις όλο το κρέας, ρίχνεις το λάδι και το αφήνεις στη γωνία να κρυώσει.
  8. Αφού κρυώσει, μπορείτε να κλείσετε τα καπάκια και να τα βάλετε στο ψυγείο.

Συνταγή ψητού Elazig με φωτογραφία

Elazig Ψητό Ψήσιμο
Elazig Ψητό Ψήσιμο
Elazig Ψητό Ψήσιμο

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button